‘Samen Groots’ zijn we niet alleen met onze opdrachtgevers, maar ook met onze partners, de flexibele schil waar we mee samenwerken.
Ze geven Nijkamp meer realisatiekracht. Dankzij hen kunnen we versnellen en de focus houden op veiligheid. Samenwerken en communiceren doen we als één. Eigenlijk zijn ze de verlengstukken van Nijkamp. Uit hetzelfde hout gesneden.
Dat die gevoelens wederzijds zijn, vertellen samenwerkingspartners Rini van Drongelen en Stefan Maat.
‘Samen Groots’ zijn we niet alleen met onze opdrachtgevers, maar ook met onze partners, de flexibele schil waar we mee samenwerken.
Ze geven Nijkamp meer realisatiekracht. Dankzij hen kunnen we versnellen en de focus houden op veiligheid. Samenwerken en communiceren doen we als één. Eigenlijk zijn ze de verlengstukken van Nijkamp.
Uit hetzelfde hout gesneden. Dat die gevoelens wederzijds zijn, vertellen samenwerkingspartners Rini van Drongelen en Stefan Maat.
FORZA INFRA.
Noordwijkerhout - in 2016 opgericht door Rini van Drongelen - werkt sinds 2018 voor Nijkamp.
“Forza Infra werkt dagelijks met 20 tot 25 mensen door heel Nederland. Een paar jaar nadat ik voor mezelf begonnen was, kwam ik Berno van Nijkamp tegen. We kenden elkaar uit de branche. Hij vroeg of ik interesse had om een compleet stadsverwarmingswerk voor Nijkamp uit te voeren. Vanaf dat moment zijn we gezamenlijk van het ene werk naar het andere werk gegaan. We doen nu voornamelijk warmteaanleg, waarvan een groot deel voor Nijkamp.
Het doet mij goed dat Nijkamp ons samenwerkingspartners noemt. We worden gezien en behandeld als een verlengstuk van het bedrijf. Dat is voor ons heel fijn. Het is het gevoel dat je met elkaar hebt, de manier waarop Nijkamp erin staat. De bedrijfscultuur is heel open. Je kunt gewoon bij de directeur binnen lopen. Bij Nijkamp hebben we het gevoel dat het een grote familie is. Iedereen is even belangrijk en wordt met respect behandeld. Wij vinden het prettig als Nijkamp ons meeneemt in een project, liefst vanaf het begin. Soms krijgen we in het voorstadium al tekeningen met de vraag of we onze mijn mening en ideeën willen geven en het uit willen rekenen.
Dan leggen we de voorstellen naast elkaar en sparren we erover. Aan het eind komt er dan een voorstel uit waarmee Nijkamp naar de opdrachtgever gaat. We maken een werk graag compleet. Maar we kunnen wel altijd rekenen op de steun van Nijkamp. We zijn voor Nijkamp in Eindhoven aan het werk geweest. Het oude Philips-terrein werd een nieuwbouwwijk, daar hebben we de warmte gedaan. We zijn ook in Sittard bezig geweest, in Groningen, Rotterdam, Den Haag en heel wat andere plekken in Nederland.
Bij Nijkamp is de sfeer altijd gemoedelijk. Voor barbecues worden we uitgenodigd, met de Kerst krijgen we ook allemaal wat. We horen er gewoon bij. Het is heerlijk als alles loopt zoals het moet lopen. Als er dan eens wat is, zoeken we elkaar op en dan lossen we het op. En weer door.”
“SAMEN KUNNEN WE GROTE WERKEN AAN, PUUR OMDAT IEDEREEN DOET WAAR DIE GOED IN IS”
STEFAN MAAT.
Machineverhuur en grondverzet – Schiedam, sinds 1998 - werkt voor Nijkamp sinds 2012.
“In het derde jaar van de middelbare school had ik veel vrije tijd die ik nuttig wilde besteden. Ik heb mezelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en begon als 18-jarige voor mezelf als loonwerker. Behalve bermen maaien en met een trekker het land op, deed ik ook grondverzet. Met graafmachines werken trok mij wel. Zo ben ik gegroeid naar steeds meer grondwerk, straatwerk en riolering. Ik begon als zzp’er, nam een paar mensen in dienst en investeerde in mijn wagenpark.
Mijn eerste werk voor Nijkamp was voor Eneco, aan de Lijnbaan in Rotterdam. Een lastige locatie. Midden in die drukke winkelstraat lagen leidingen die vernieuwd moesten worden. Via-via werd ik gebeld dat ze mijn shovel nodig hadden. Daar kon ik een goede werknemer opzetten, een multifunctionele jongen die goed in de smaak viel. Ze vroegen gelijk of hij ook op een kraan kon. Het eerste contact was gelegd, maar dat liep wel via een tussenpersoon. Liever werkte ik rechtstreeks voor Nijkamp. Sindsdien werk ik eigenlijk altijd wel voor Nijkamp, vooral in Rotterdam en omstreken. Daar gebeurt ontzettend veel. Een van de grotere werken die we daar gedaan hebben was de Leiding over Noord. Een tracé van bijna 18 kilometer, van Rotterdam Marconiplein tot aan de AVR in Rozenburg. Daarvan heeft Nijkamp een lot in Schiedam uitgevoerd. Ik heb er de proefsleuven voor mogen graven.
Het leuke en uitdagende aan het werk is dat je alle dagen bezig bent om de plannen steeds te herzien. Het is continu schakelen en overleggen over dingen die anders moeten en welke wegen je daarvoor kunt vinden. Dat is hoe het er in Rotterdam-Centrum aan toe gaat. Het is mijn uitdaging om zoveel mogelijk zelf op te lossen en de uitvoerder zo min mogelijk te belasten. We gaan niet aan de kant staan, maar zoeken een oplossing zodat we verder kunnen met ons werk. Daar krijgen we best veel vrijheid voor.
En daar is vertrouwen voor nodig. Dat is er van beide kanten. De uitvoerder moet het vertrouwen hebben dat ik het beste eruit haal. Andersom moet ik het vertrouwen hebben dat Nijkamp achter mij staat. De mensen van Nijkamp voelen als eigen collega’s. Veel van hen ken ik omdat ze bij me op het werk komen om te isoleren of te lassen. Nijkamp is heel zuinig op zijn mensen en op zijn onderaannemers. Dat je elkaar wat gunt, daar heb ik een goed gevoel bij. In de slogan ‘Samen Groots’ kan ik me heel goed vinden. Typisch Nijkamp. Met z’n allen zijn we één groot bedrijf dat grote werken aankan, puur omdat iedereen doet waar die goed in is.”